NyTVerden -et prosjekt produsert for "Detox"

Stol og treningsprogram.

En lenestol fra 70-tallet ble innkjøpt brukt og bygd om.

Hørehette trukket med rød fuskepels ble hengt opp i fjærer slik at den kunne trekkes ned og justeres i forhold til brukeren. En tilhørende, justerbar nakkepute ble også montert. Stolen ble trukket om i brun skai.

 

I et spesialkonstruert stativ ble en prosjektør montert, slik at den kunne svinge med stolen . I hvert armlene fikk stolen styringsverktøy, slik at brukeren kan gjennomføre treningsprogrammet. Publikum ellers i rommet kan se de visuelle resultatene, men ikke høre instruksjoner, lydene eller konlklusjonen på gjennomføringen av programmet.

Assistanse: Martin Høyem og Anders Wittusen

TRENINGSPROGRAMMET
1. Innledningen gir nødvendig brukerinformasjon på norsk og engelsk.
Brukeren kan deretter velge mellom fire ulike holdninger hun vil bygge sin identitet på. Hver identitet har sitt eget grensesnitt og sin egen logikk for hvordan det konstrueres.

Usikker og redd

Gjennom et tydelig og pedagogisk grensenitt hentet fraskjønnhetskirurgiske sentre på nettet, velger man en identitet gjennom å velge utseende.

Språk:Kun norsk

Beruset entusiast.

Valgene starter med blinkende punkter i en animert fraktal, en slags technopartyfigur. Deretter kan man velge mellom ulike dataspillaktører, roboter eller astronauter.

Språk: Kun engelsk

Oppdatert

Et grensesnitt med blinkende ikoner hentet fra ikonene for de mest kjente billedbehandlingsprogrammene.

Personligheten settes sammen gjennom kombinasjoner av ansiktstrekk fra en annen type ikoner: Marilyn Monroe, Albert Einstein og Bill Gates.

Språk: Kun engelsk

Avlappet betrakter.

Et grensesnitt uten fikse designelementer. Identiteten bygges opp gjennom et greit spørreskjema med valg som innebærer holdninger og utseende. Eneste hake er at kun kvinner kan være avslappet på dette stadiet. Oppgradering til mann blir tilgjengelig i en senere versjon. Språk: Norsk og engelsk paralellt.

LIVSVALG. Identiteten man har valgt blir deretter representert ved et identitetskort man tar med seg videre gjennom viktige livsvalg. Dessverre viser det seg at man svært ofte ikke har noe valg, eller at de valgene man foretar ikke lar seg kombinere med den identiteten man har bygget opp fra før.

Valg av bosted

Til tross for et tilsynelatende valg mellom både urbane og landlige idyller, viser det seg at økonomikse og kulturelle faktorer har avgjørende innvirkning. Man må ta det som er praktisk mulig.

Valg av partner

Man kan velge mann eller kvinne, heterofil eller homofil alt ettersom.

Valg av familie

Her mister man valgfriheten. Heterofile par får tre barn uansett, de kommer ikke videre uten. Homofile får ikke lov til å ha noen.

Valg av karriere

Alle forsøk på å snike seg unna dette valget mislykkes. Eneste alternativet kan være å begynne helt på nytt med en ny identitet.

Valg av livssyn

Livssynsalternativene presenteres slik at man ikke kan være sikker på hva de innebærer. Ikke alle karrierevalg lar seg kombinere med ethvert livssyn. Man må holde på til det stemmer overens

Avslutning og evaluering

Man får en evaluering av hvordan man har gjennomført programmet til slutt. Evalueringen er muntlig, henvendt til den enkelte bruker.

Animasjonen som avlutter programmet henviser til informasjon og materiale på Internett som har vært bakgrunn, materiale og inspirasjon til treningsprogrammet.

Assistanse: Martin Høyem